Aloe Vera Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Aloe Vera Cilt Bakımı

Aloe vera cilt bakımı nasıl yapılır? Aloe Vera bitkisi kolay yetiştirilmesi ve pratik bakımı ile her evde bulunabilen bir bitki türüdür. Bu bitki türünün jeli çok değerlidir. Çünkü aloe vera yapraklarından elde edilen bu jelin cilde çok önemli faydaları vardır. Cilt için doğal ve faydalı bir ürün arayanlar aloe vera jelinden faydalanacaktır.

Aloe Vera Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Aloe Vera bitkisi oldukça faydalı ve sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Bitkinin cilt için çok önemli faydaları vardır. Bu avantaj onu çok popüler bir bitki haline getirdi. Aloe Vera bitkisini evinizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Ana avantajı, çok hızlı üremesidir. Aloe vera bitkiniz biraz daha büyükse, onu büyük bir tencereye taşımanız veya bitkinin yavrularını başka bir yere dikmeniz gerekecektir.  Aloe Vera bitkisi kullanırken en çok büyüyen kısmını seçmelisiniz. Aloe Vera bitkisinin büyük yaprağı daha fazla jel içerir. Bu jeli kullanmak için yaprağı ikiye kesmeniz gerekir. Bu jeli kullanmak istediğiniz bölgeye nazikçe uygulayabilirsiniz.

Cilt bakımı hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, yeni başlayanlar için cilt bakımı yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Aloe Vera’nın Faydaları Nelerdir?

Aloe Vera içerdiği antioksidanlar nedeniyle sağlık için çok faydalıdır. Polifenoller olarak bilinen güçlü antioksidanlar içerir. Aloe veradaki belirli bileşiklerle birlikte bu polifenoller, insanlarda enfeksiyonlara neden olabilecek bakterilerin büyümesini önlemeye yardımcı olur. Aloe Vera jeli yaraların ve özellikle yanıkların tedavisinde kullanılır. Aloe Vera, bir büyüme hormonu olarak bilinen bir polisakkarit ve giberellin olan glukomannan içerir.

Aloe Vera Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Kaynak: Pexels

Aloe Vera Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Aloe vera cilt bakımı nasıl yapılır? Cildinizin yoğun neme ihtiyacı varsa, aloe vera maskesi kullanmak yardımcı olabilir. Ferahlatıcı bir görünüm elde etmek için cilde dolgunluk hissi veren ıslak maskeler kullanabilirsiniz. 7/24 Nemlendirici Aloe Vera Maskesi bile cilt bakımınız olabilir. Dilerseniz aloe vera krem seçeneklerini günlük cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Cilt için birçok faydası olan aloe vera içeren ürünler; Sabun, toner, krem, maske, şampuan gibi birçok ürün bulunmaktadır. İşte bu özel bitkisel cilt bakımı için atabileceğiniz adımlara geçmeden önce doktorların önerdiği cilt bakım ürünlerini de bu rutine dahil edebileceğinizi unutmayın.

  • Adım 1: Her sabah ve akşam cildinizi ölü deri ve kirden arındırmak için bu formülle toner ve misel suları deneyebilirsiniz. Tüm cilt tiplerine uygun ürün sayesinde cilt nazikçe temizlenir ve pürüzsüzleşir.
  • Adım 2: Cildiniz için her gün ihtiyaç duyduğunuz cilt bakımı için doğru aloe vera kremini seçebilirsiniz. Cildi dış etkenlerden koruyan organik kremler, çatlamış, kuru veya güneşten yanmış cilde de uygulanabilir.

Aloe Vera Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Aloe vera cilt bakımı nasıl yapılır? Ciltteki koyu lekeler ve yara izleri için oldukça faydalı olan zengin formüllü aloe vera serum seçenekleri, cildinize onarıcı bir tedavi sunar. Güneş lekelerini açmayı ve yatıştırmayı da başaran bu bitki, aynı zamanda lekeler üzerinde topikal olarak da kullanılabilir. Düzenli kullanım sonucunda; Serum, maske, sabun veya toner gibi temizleyiciler kullanmak başarılı sonuçlar verebilir. Cildinize uygun tüm ürünler için geniş bir marka ve ürün yelpazesi sunan Watsons’ta paraben içermeyen, doğal ve cilt dostu ürünleri kolayca bulabilirsiniz.

Aloe Vera Bitkisinin Jel Kısmı ile Yapılan Maske ve Bakımların Cildimiz Üzerindeki Etkileri

Cildi güneşin zararlı UV ışınlarından korur ve cilt hasarlarını giderir. Ciltteki güneş lekelerine uygulandığında lekelerin rengini açar. Bunların dışında;

  • Akne ve sivilce tedavisinde büyük başarı gösteren bu jel; Yağlı cildi kontrol eder. Akne ve sivilceleri ciltten uzaklaştırır ve cildi pürüzsüzleştirir.
  • Kan dolaşımını hızlandıran Aloe Vera jeli; Cildi ölü hücrelerden temizler ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir.
  • Cilt kırışıklıklarının ve çizgilerinin görünümünü önemli ölçüde iyileştirir.
  • Derideki böcek ve arı sokmalarını tedavi eder ve iltihabın ilerlemesini engeller.
  • Kaşıntılı ciltlere çok iyi gelen Aloe Vera jeli; Sedef hastalığı egzama semptomlarını iyileştirir.
  • Cilt alerjilerine iyi geldiği için alerjik cilt semptomlarını giderir.
  • Cildi tonlar ve sıkılaştırır. Cilt çatlaklarının tedavisine iyi gelir ve ciltte selülit oluşumunu engeller. Mevcut çatlaklara ve selülitlere uygulandığında cildi canlandırır.
  • Cilt tonu dengesizliğini gideren Aloe Vera jeli, ciltte aşırı melanin üretimini engeller.
  • Cilde sağlıklı görünümünü verir ve cildi eşitler.
  • Kuru ve hassas ciltlerin yanı sıra yağlı cilde sahip kişilerin de kullanabileceği bu jel, ciltte kızarıklık ve tahrişe iyi gelir.
  • Ciltteki kireci ve pullanmayı giderir. Cildi derinlemesine nemlendirir.
  • Cildi canlandıran ve tazeleyen Aloe Vera jeli; Siyah noktalardan gözenekleri temizler. Geniş gözenekleri küçültür ve cildinizi güzelleştirir.

Aloe Vera Jeli Cilde Nasıl Sürülür?

Aloe vera cilt bakımı nasıl yapılır? Düzenli kullanımda etkileri kısa bir süre sonra, örneğin bir ay sonra ortaya çıkmaya başlar. Aloe Vera bitkisinden jelin yapraklarından çıkarılması gerekir. Yaprakların üst ve sivri kısımlarını keserek içindeki jeli kolayca çıkarabilirsiniz. Bunu yaparken çok dikkatli olmalısınız çünkü jel sıçrayabilir. Satın alınan jeli kapalı bir cam kapta saklayabilirsiniz.

Aloe Vera Cilt Hastalıklarında Etkili Midir?

Aloe vera cilt bakımı nasıl yapılır? Aloe vera, zengin antioksidan ve vitamin içeriği sayesinde yaşlanma karşıtı etkiye sahiptir. Elastin ve kolajen lifleri üreterek cildi daha elastik hale getirirken kırışıklık oluşumunu da engeller. Aloe veranın cilde faydaları bununla da bitmiyor. Aloe Vera yanıkları ve yaraları, iltihabı, kuru cildi tedavi eder; Seboreik egzama (deri döküntüsü), sedef hastalığı ve liken planus gibi bazı cilt rahatsızlıklarında da etkili olduğunu gösteren çalışmalar mevcuttur. Aloe veranın topikal olarak uygulandığında ciddi yan etkilerinin olmadığı gösterilmiştir.

Bununla birlikte, Aloe vera’nın sistemik kullanımı hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Dünya çapında artan antibiyotik direnci nedeniyle tedavi başarısız oluyor. Bununla birlikte, aloenin patojenik mikroorganizmaların hücre duvarını parçaladığı için anti bakteriyel ve antifungal etkileri olduğu gösterilmiştir.

Cildinize bakım yaparken yanınızda bir uzman arıyorsanız, web sitemizin cilt bakım sayfasına kesinlikle bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca Trendyol mağazamıza giderek, kampanyalarımızdan yararlanabilirsiniz.

Son yazılarımıza göz atmayı unutmayın!