Kaolin Kili Faydaları Nelerdir?

Kaolin Kili Faydaları
Kaolin Kili Faydaları

Kaolin kili, cilt bakımında mineral yapısının zenginliğiyle ön planda olan bir cilt maskesi malzemesidir. Cildi diğer kil türlerinden daha az kurutmasıyla bilinir. Hafif ve yumuşak yapısıyla yağlı ciltlerin yanı sıra kuru ve hassas ciltlerin de tercih edebileceği bir kil türüdür. Ciltte kullanıldığı gibi ayrıca tarım sektöründe ve seramik endüstrisinde de kullanılır.  

Kaolin kilinin cilde birçok faydası bulunur. Ilık su ile karıştırılarak maske halinde uygulandığında doğal emiciliği sayesinde cilt üzerindeki fazla yağı azaltır. Ciltteki akne ve sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olur. Kaolin kili cildi sıkılaştırmaya ve fazla sebumu azaltmaya yarar. Günlük cilt bakımında temizleyici olarak da kullanılır. Gözeneklere dolan kiri ve ciltteki ölü derileri uzaklaştırmaya yarar. Gözeneklerin tıkanmasına engel olur. Dış faktörlerden kaynaklanan akne oluşumunu engeller. Sivilce ve akneler dışında siyah noktalar için de güçlü bir temizleyicidir. Kaolin kili yapısı itibariyle cilde hasar vermeyen peelingler arasındadır. Ölü hücrelerin ciltte oluşturduğu hasarları giderir. Ölü hücreleri temizler. Bu sayede cildi pürüzsüzleştirir ve yumuşatır.

Kaolin kili cildin ihtiyacı olan yağları yok etmeden gerekli temizliği sağlar. Ciltteki pul pul görüntünün giderilmesinde yardımcı olur. Kaolin kili, sinek ısırması vb. durumlarda oluşan kızarıklık, kaşıntı ve kabarma gibi oluşan yaraları tedavi etme özelliğine sahiptir. Kaolin kilinin bir diğer özelliği iltihap giderici olmasıdır. Ayrıca kaolin kili, düzenli kullanımda, ciltteki ton farklılıklarının giderilmesine yardımcı olarak cildin aydınlanmasını sağlar.

Yalnızca ciltte değil, saç bakımında da mucizeler yaratan kaolin kili, şampuan olarak da kullanılması tavsiye edilir. Kaolin kili ciltte olduğu gibi saç derisindeki fazla yağı emerek saçtaki yağlanmayı geciktirir.

Kaolin Kili Nedir?

Kil, yağlı cilt ve sivilceye karşı savaşan en etkili maddelerdendir. Bazı kil türleri cildi fazla kurutur bu durum da cildin daha fazla sebum üretmesine yol açar. Ayrıca ciltte hassasiyet oluşturur. Kaolin kili, Çin kili ya da beyaz kil olarak da bilinir. Türkiye’de arı kil olarak da bilinir. Kaolin kili, cilt bakımında kullanılan diğer tüm killerin en hafif olanıdır. Kaolin adı, Çin’de bu kilin ilk elde edildiği yer olan ‘Gaoling’ den gelmektedir. İlk elde edildiği zaman çoğunlukla porselen yapımında ve ishal tedavisinde ilaç olarak kullanılır.

Kaolin kili, silika dioksit bakımından zengin ve nötr pH’a sahip bir kildir. Kaolin ciltte kullanımının yanı sıra tarımda da kullanılır. Beyaz kil olarak bilinse de yeşil, pembe, sarı renklerde de bulunabilir. Sahip olduğu pH (nötr) değeriyle hassas ve kuru ciltlerin de rahatlıkla kullanabileceği bir kil türüdür.

 Yapısal olarak çok yumuşaktır. Bir tür mineral olan “kaolinit” bakımından oldukça zengindir. Kaolin kili, farklı renklerde de bulunmasına karşın ne kadar safsa o kadar beyazdır.

Kaolin Ki Fiyatı Ne Kadar?

Kaolinin kilinin, online satış mağazalarında markalarına göre fiyatları değişiklik gösterir. 200 ml’lik Organique markasına ait beyaz kaolin kili maskesi normal satış fiyatı 96t tl den başlar. Bu fiyat ve marka sadece örneklendirmek içidir.

Kaolin Kili İçeriği Nedir?

Kaolin; kaolinit, anoksit ve sedef içeren bir kil çeşididir. Porselen yapımında ve cilt bakımından kullanılır. Çin kili ya da beyaz kil olarak bilinir. Daha çok beyaz-gri ya da beyaz-sarı renkte ve toz biçiminde bulunur. Özgü ağırlığı 1.8-2.6’dır.

Beyaz ve yumuşak bir kil türüdür. Granit kayaçlar feldspat minerallerini içerir. Granit kayaçlar serttirler, atmosferin etkisiyle ve yeraltındaki lavların sıcaklığının etkileriyle ufalanır ve yumuşarlar. Uzun süreçler sonucunda feldspat mineralleri kaoline dönüşür.

Kaolin Kili Faydaları
Kaolin Kili Faydaları

Kaolin Kili Cilde Faydaları?

Kaolin kili, özellikle Bentonit kili gibi aşırı kurutucu özelliklere sahip değildir. Ciltte yalnızca fazla bulunan sebumun giderilmesini sağlar. Ciltteki yağlanmayı kontrol altına alır. Gözenekleri temizlerken ciltte bulunan faydalı yağların uzaklaştırmaz. Bu faydalı yağlar cildi nemlendirmeye yarayan yağlardır. Kaolin kili doğal detoksifiye edicidir. Kaolin kili, deri tabakasını, kir izlerini ve bakterileri temizler. Ciltte tahrişe veya kızarıklığa neden olmadan ve gözenekleri tıkamadan temizlik sağlar.

Kaolin, ciltteki döküntüleri azaltır. Böcek ısırıkları ya da kaşıntı ve kızarıklık oluşturabilecek herhangi bir durumda kaolin cildin rahatlamasına yardımcı olur. İyileştirici ve iltihap giderici özelliklere sahiptir. Cilt tonunda eşitlenme sağlamak için cilt hücrelerini uyarır. Düzenli kullanıldığında ciltte aydınlanma sağlar.

Ciltteki kullanımının yanında doğal şampuan olarak da kullanılır. Saç derisini temizlemede, yağdan arındırmada ve ölü saç derisinden kurtulmak için kullanılır. Saç köklerine güç verir ve saç derisinde kan akışını hızlandırır.

Kaolin Kili Ne İşe Yarar?

Kaolin kili, ciltteki fazla yağı emerek gözenekleri temizler. Cildin fazla sebum üretmesini engeller ve doğal yağ dengesini korur. Ciltteki akne ve sivilce izlerinin giderilmesini uzun süreli kullanımda sağlar. Düzenli kullanımda cilt tonunda açılma ve eşitlenme sağlar. Cilt yüzeyindeki ölü derileri peeling etkisiyle uzaklaştırır.

Kaolin, cilt bakımının yanı sıra seramik endüstrisinde de kullanılan bir içeriktir. Genel kullanım alanları; seramik, çimento, tarımda gübre, kozmetikte, alüminyum sülfatın elde edilmesinde ve elektrik yalıtkanlarda kullanılır.

Kaolin Kili Zararları

Kaolin kilini deneyimlemek isteyenler için zararı ya da yan etkisi olup olmadığı konusunda bilgi vermek gerekir. Kaolin kili saf halindeyken hiçbir zararlı etken göstermez. Fakat kaolin kilinin başka maddelerle karıştırıldığında nasıl bir etki göstereceği öngörülmez. Bu nedenle yalnızca ılık su ile karıştırarak uygulamanız en risk bulundurmayan formüldür. Evde bulunan diğer bileşenleri birleştirmeniz önerilmez.

Kaolin kili toz formunda bulunan bir kildir. Suyla karıştırılarak elde edeceğiniz bir maske hazırlıyorsanız kili hızlı eklediğinizde tozutma yapabilir. Çıkan toz bulutunu soluduğunuzda tehlike arz edebilir. Bu nedenle malzemeleri birbiriyle yavaşça karıştırmanız ya da hazırlarken ağız ve burnunuzu kapatmanız önerilir.

Kaolin kili ne zaman uygulanır?

Kaolin kili kuru ciltlerde, haftada bir ya da iki kez uygulanır. Yağlı ciltler ise haftada en fazla üç kez uygulayabilir.

Kaolin kili ne işe yarıyor?

Kaolin kili; seramik yapımında, tarımda, kozmetikte ve daha birçok alanda kullanılır. Ciltte kullanımında maske olarak kullanır, saçta şampuan olarak da kullanılır. Cildi ve saç derisini fazla yağdan arındırır, gözenekleri derinlemesine temizler.

Kaolin kili nedir nasıl kullanılır?

Ciltte en az 9 dakika kadar kalmalıdır. Kuruduğunda ılık su ile iyice durulanmalıdır. Sonrasında mutlaka nemlendirici kullanılmalıdır.

Kaolin kilinin içinde ne var?

Kaolin; kaolinit, anoksit ve sedef içeren bir kil çeşididir.

Kaolin kili içilir mi?

Kaolin kili içilmez.

Kaolin kili nereden alınır?

Aktarlarda ve kozmetik mağazalarda bulunur. Online satış sitelerinden de satın almak mümkündür.

Türkiye’de kaolin nerede bulunur?

Kaolin Türkiye’de ,Kütahya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Bilecik, Kayseri, Konya, Nevşehir ve Niğde’de bulunur.