Cilt Bakımından Sonra Sivilcelenme

Cilt Bakımından Sonra Sivilcelenme
Cilt Bakımından Sonra Sivilcelenme

Cilt bakımı her erkek ve kadının yapması gereken bir genel bakımın adımlarından biridir. Cilt bakımı sayesinde bakımlı ve temiz görünmek mümkündür. Cilt bakımı yaşlanmanın getirdiği etkileri en aza indirmenin yollarından biridir.

Cilt bakımı doğru yapıldığı takdirde kesin çözüm ve etki sunar. Ancak piyasada dermatolog temeli olmayan bazı söylentiler dolaşıyor. Yanlış yöntemler ve ürünler övülerek, kirli bilgi ortamı genişliyor bu durum insanların ciltlerini bozmalarına sebep oluyor. Bir bilgiye ulaştığınızda ilk yapılması gereken bu bilginin doğruluğunu teyit etmek olmalıdır.

Cilt bakımında öncelikle kendi cilt tipiniz öğrenmeli ve buna uygun bir cilt bakımı oluşturmalısınız. Dermatoloğa görünmeden cilt sorunlarınızı çözmeye çalışmayın. Eğer bir cilt sağlığı sorununuz varsa egzama ( atopik dermaitit ), sedef, rozasea ( gül hastalığı) gibi önceliğiniz bunları belirlemek olmalı.

Cilt bakımınızda aşırı kurutucu ve soyucu içerikler kullanıyorsanız, asitler ve peelingler gibi, bu ürünlerin sonrasında nemlendirici kullanmamak cilt bariyerini bozarak sivilcelenmeye yol açar. Cildinizin tipini yani yağlı, karma, kuru ya da hassas olduğu öğrendikten sonra bu cilt tiplerine uygun ürünler kullanmanız sivilce riskini düşürür. Ancak yine de cildi kusturarak tedavi eden içerikler kullanıyorsanız, retinol gibi, sivilce çıkması gayet doğal ve beklenilen bir durumdur.

Cilde yapılan yanlış uygulamalar da sivilcelenme sorununa yol açar. Yüze kese yapmak, yüze tanecikli yapıda peeling uygulamak ya da ev ortamında kullanılan dermaroller gibi dezenfekte edilmesi zor ürünler kullanmak yüzde sivilcelenmeye neden olur.

Cildi sık sık yıkamak, cilde yararlı olan nemi engellemek ciltte sivilcelenmeye yol açar. Sık sık yıkanan yüz, uygulanan cilt bakımını da yüzden çıkaracağı için bakım yapmanın da anlamını yitirmesine yol açar. Yüz yıkamak kendi başına bakım sağlamaz.

Cilt bakımında popüler bakım ürünlerine güvenmek, içeriğe ve cilt tipine uygunluğuna dikkat edilmemesi önemli bir sorundur. Piyasada sahte ürün satıcıları da bulunmaktadır. C vitamini gibi bazı ürünlerin ucuz fiyatlısı olmaz. Satın alırken bu tarz konulara dikkat edilmesi gerekir. Sivilceleri sıkmak, sivilce türüne göre yayılmalarına da neden olmaktadır.

Cilt Bakımından Sonra Sivilcelenme
Cilt Bakımından Sonra Sivilcelenme

Cilt Bakımı Zararlı Mı?

Cilt dış faktörler ve yaş etkenleri dahilinde doğal olarak yıpranır. Kırışıklık ve leke gibi belirtiler oluşur. Cilt bakımının amacı sağlıklı bir cilde ulaşmaktır. Bunlar dışında içsel etmenler, yeme içme ya da karaciğer yağlanması gibi sorunlar da ciltte bozulmalara yol açar. Makyaj kalıntıları, yanlış beslenme alışkanlıkları, alkol ve sigara tüketimi veya sigara içilen ortamda bulunmak bile cildin zarar görmesine sebep olur.

Düzenli aralıklarla temiz bir ortamda steril aletlerle ve doğal vitaminlerle yaptırılan cilt bakımıyla parlak, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkündür. Bu şartların sağlanmadığı ortamda yapılan cilt bakımı zararlıdır. Siyah nokta aletleri kullanmak, sivilceleri sıkmak zararlıdır. Siyah nokta bantları, çözüm sağladığı illüzyonu yaratsa da bu sadece anlık bir etkidir. Gözeneklerin açılmasına ve derinleşmesine sebep olur.

Yüze kullanılması popüler olan ruşur taşı, cilt yüzeyinde mikro çizikler oluşturarak uzun vadede gözle görünmeyen çiziklerle cildin matlaşmasına neden olur. Dermaroller, uzman kontrolünde yapılabilir ancak evde yapılması hassasiyete ve mikrop kapma durumuna yol açar. Yüz temizliğinde pH değeri yüksek olan sabunların kullanılması cilt bariyerine zarar verir. pH değeri 5.5 olan sabunların kullanılması da cildi aşırı kurutarak sebum salgılanmasını engeller. Cilt nemsiz kalır ve bu durum sivilcelenmeye neden olur. Bebek şampuanıyla yüzün yıkanması dermatologların ve eczacıların ortak fikri olarak cilde zararlıdır. Sebebi de yüz için üretilmemiş olduğundan cildin pH dengesini bozmasıdır. Bebek cildi bazik pH’lı, yetişkinlerin yüzü ise asidik pH’lıdır. Bu durumdan dolayı cildimizin pH dengesini bozar.

Cilt bakımı dışarda yaptırılacaksa uzman kliniklerde yaptırılmalıdır. Klinik seçimi ve deneyimli bir uzman olmasına dikkat edilmelidir. Evde oluşturulan cilt bakım rutinlerinde tek kullanımlık pamuklar yerine ürünleri elinize dökerek ya da yıkanabilir pamuklar kullanarak yapılması önerilir. Tek kullanımlık pamuklar ciltte mikro çiziklere neden olur. Uzun vadede cildin matlaşmasına sebebiyet verir.

Cilt bakım ürünleri neden sivilce yapar?

Yanlış cilt bakım ürünleri kullanmak, ciltte sivilce oluşmasına neden olur.

Cilt bakım sonrası sivilce nasıl geçer?

Sivilcenin türüne göre değişiklik gösterse de genel hatlarıyla temizlemek ve sivilcenin türüne göre bölgesel olarak sivilceyi söndürücü bir içerik uygulamak en son olarak da nemlendirmek işe yaracaktır. Bunlar yerine S.O.S ürünler kullanmak da işe yarar.

Peeling yapınca neden sivilce çıkar?

Çok sık peeling uygulamak cilt bariyerini bozar. Peelingin haftada bir ya da iki kez yapılması önerilir. Bu durumda da sivilcelenme oluşuyorsa, peeling ölü deriyi soyarak gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olduğundan gözenekler açılır. Peeling sonrası asitsiz bir gözenek sıkılaştırıcı ve nemlendirici kullanmak sivilce çıkmasını önleyecektir.

Cilt bakımı yaptırmak sivilceleri geçirir mi?

Doğru bir şekilde yapılan cilt bakımı, sivilcenin sebebi dış faktörler ise ciltteki sivilce görünümün ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Yüzü yıkamak sivilce yapar mı?

Yüzü çok sık yıkamak yüzdeki yararlı yağları da cilt yüzeyinden arındırır. Nem kaybına sebep olur. Bu durumlar sivilce oluşmasına neden olur.

Cilt bakımı ne zaman sonuç verir?

Cilt bakımı sorununa göre farklı sürelerde sonuç verir. Leke sorunları 4-6 ay arasında çözülürken gözenek görünümü iki hafta gibi bir sürede sonuç verir.

Yanak ve çenede neden sivilce çıkar?

Hormonlarda değişim, yağlı ve baharatlı gıdaların tüketimi, cilt bakımında kullanılan yanlış bir ürün, makyaj kalıntıları, kullanılan bir ilacın yan etkisi, stres, karaciğer yağlanması, kirli yastık kılıfları yanak ve çenede sivilce çıkmasına neden olan etkenlerdir.

Yüz peelingi sivilce yapar mı?

Yüz peelingi için tanecikli yapıda peelingler kullanmayın. Bu tür peelingler ciltte çiziklere neden olur. Çok sık peeling uygulamak cilt bariyerini bozar. Ciltte sivilcelenme ve tahrişe neden olur.

Yüz kenarında neden sivilce çıkar?

Gözeneklerin kapanması, fazla sebum oluşması, stres gibi durumlar yüz kenarında sivilce çıkmasına neden olur.

Alındaki sivilceler ne anlama gelir?

Uykusuzluk, stres ve sağlıksız yiyecekler alında sivilceye neden olur. Kakül kullanımı da alında sivilce oluşması sağlar.

Sivilceler neden evlenince geçer?

Evlenmekle sivilcelerin bir ilgisi yoktur.

Sivilcenin içinden çıkan beyaz şey nedir?

Sivilceler sıkıldığında, ki sıkılmamalıdır, içerisinden çıkan beyaz şey çoğunlukla sebum adı verilen deri yağıdır. Sebum içerisinde ölü hücreler ve bakteriler bulundurur.