Yüzdeki Çillerden Kurtulmanın Yolları

Yüzdeki Çillerden Kurtulmanın Yolları
Yüzdeki Çillerden Kurtulmanın Yolları

Yüzdeki çiller genel anlamda açık tenli insanlar da görülür. Çiller toplumun büyük bir çoğunluğunda kabul gören bir cilt hatasıdır. Hatta bazı insanlar özellikle yüzünde çil bulunan insanların çok daha ilgi çekici olduğunu savunur. Bu tarz insanların yüz bölgesinden bulunan çiller simetrik ve hoş durur.  Bazı insanlar ise kendilerinde doğal yolla çil olmamasını kabul etmezler. Bunun için kendi yöntemleri ile yapay çiller oluştururlar. Bu çilleri özellikle burun, gözaltı ve yanak bölgelerine yaparlar. Bu şekilde daha iyi ve güzel hissettikleri görülür.

Fakat bazı insanlar için çil bir kusur olarak görülür. Bu tarz insanların büyük çoğunlukta yüzdeki çillerini beğenmemelerinin ana nedeni yüz bölgelerinde istedikleri pürüzsüzlüktür. Bunun yanı sıra bazı insanlarda bulunan çiller asimetrik bir görüntü oluştururlar. Bu da insanların hoşuna gitmeyen o görüntüye zemin hazırlar.

Bu insanlar çoğu zaman kendilerine ait olan çilleri kapatmak ya da yok etmek için birçok yöntem denerler. Bunlardan ilki ve en yaygın olanı makyaj ile yapılır. Makyaj yaparken özellikle çil olan bölgelere kapatıcı ürünler uygulanır. Makyaj yapmayı tercih etmeyen başka bir kesim de vardır. Ya da kalıcı olarak çillerinden kurtulmak isteyen insanlar bulunabilir.

Bu tarz insanlar için çok fazla yöntem bulunur. Bu yöntemlerin bazıları tıbbi yetkinlik gerektirir. Çillerin yok edilmesi için kullanılacak bazı yöntemler ise ev ortamında uygulanabilir. Tıbbi yetkinlik gerektiren yöntemler yerine ev ortamında yapılabilecek yöntemler çok daha fazla rağbet görürler. Bunun başlıca nedeni ise çilleri yok etmek için başka birine ihtiyaç duyulmamasıdır. Maddi olarak çok daha düşük maliyetli de olması da ilgi odağı olmasında büyük rol oynar.

Yüzdeki çillerden kurtulma yolları için doğa anayı kullanabiliriz. Doğa ana büyük nimetler ile doludur. Bu sayede de birçok problemin çözümünü içerisinde gizler. Doğadan alınan birkaç malzeme ile oldukça büyük etkiler yaratmak mümkündür.

Çil Nedir?
Çil Nedir?

Çil Nedir?

Çiller genelde insanların yüz bölgelerinde görünen bir takım lekelerdir. Çiller bazı insanların düşüncelerine göre oldukça sevimli bir görüntü verdiğini düşündürebilirler. Bazı insanlar için ise yüzdeki çiller diğerlerine nazaran bir görüntü kusuru olarak görülür.

Çil kelimesinin kökeni oldukça eskiye dayanır. Tarihine bakıldığında ilk olarak eski İskandinavların kullandığı bir kelime olduğu görülür. Hatta Geoffrey Chaucer isimli İngiliz yazar Canterbury Tales isimli eserinde bolca çil kelimesini geçirmiştir. Eski İskandinavlardan sonra ise Antik Yunan’da efilis kelimesi sık sık kullanılmıştır.

Çil yani ephelis genellikle beyaz tenli insanlarda görülür. Ya da görece çok daha açık tenli insanlar da görüldüğü bilinir. Genel durumda açık kahverengi ya da hafif kırmızı lekeler halinde karşımıza çıkar. Yüzdeki çiller 1 mm ile 2mm arasında olması ile bilinirler. Elbette ki genel durum bu yöndedir. Bunun yanı sıra çok daha büyük çillerinde var olduğu bilinir.

Pigmentli bir yapıya sahip olurlar. Beyaz tenli insanlar da daha çok görülme nedenlerinden biride budur. Daha koyu ten rengine sahip insanlar da görülmesi oldukça zordur. Yüzdeki çiller vücutta bulunan melanin pigmentine bağlıdır. Melanin ya da melanositler cilt pigmenti olarak da bilinir. Yüz bölgesinde fazlaca çil bulunan insanların vücutlarında Melonist adı verilen pigment üreten hücreler çok daha fazladır. Buna bağlı olarak çillerin renginde ve sayısında fazlalık görülebilir.

Bazı aileler de bu kalıtsal bir durumdur. Bu kalıtsallık durumu genellikle kızıl saçın baskın olduğu aileler de görülür. Çiller genetik, ten rengi ve saç rengine bağlı olarak değişim gösterirler. Bunun yanı sıra mevsim durumuna bağlı olarak da farklılık gösterir. Örnek olarak yaz mevsiminde daha güneşli havalarda oldukça belirgin bir hale bürünürler. Daha kapalı ve görece soğuk sonbahar mevsiminde ise daha belli belirsiz bir şekilde görülürler. Bu da çillerin İlkbahar, yaz mevsimlerinde daha sık göründüğünü belirtir. Kış ve sonbahar mevsimlerinde ise çok hafif gözükürler. Hatta tamamen yok olurlar. Yaz mevsimi geldiği zaman ise tekrar ortaya çıkarlar.

Yüzdeki Çiller Nasıl Oluşur?

Yüzdeki çillerin oluşum süreci için birkaç neden etkili olabilir. Genetik faktörlerin yüzdeki çillerin oluşumu için en etkili faktör olduğu bilinir. Genetik faktörler de kızıl saç, beyaz ten gibi çillerin oluşmasına neden olan faktörler var olabilir. Bu durum da özellikle yüz bölgesinde çillerin oluşmasına zemin hazırlar. Buna rağmen tek etken genetik yatkınlık değildir. Yüz bölgesinde oluşan çiller melanin pigmentinin fazlalığından kaynaklı oluşur.

Lakin güneş ışınına direkt ya da çok fazla maruz kalan bireylerde de çil oluşumu görülür. Bu durumda insan cildi güneş ışığının zararlarından kendini korumak için bir kalkan oluşturur. Bu kalkanı melonist adı verilen pigment üreten hücreler yardımı ile yapar. Melonistler insan vücudunda normal şartlar da olması gerekenden fazla üreme başlarlar. Bu duruma tepki olarak da melanin pigmenti çoğalır. Doğal bir süreç halinde de yüz bölgesinde çiller oluşmaya başlar. Yani çiller bir bakıma vücudun kendini güneş ışınlarının zararlarından koruması için bir yöntem geliştirmesidir.

Cildinizdeki çillerin geçmesine yardımcı olmak için beyazlatıcı serum ürünümüze bir göz atmalısınız!

Güneş ışınlarının yanı sıra günümüzde bronzlaşmak için kullanılan yapay yöntemler bulunur. Bu yöntemlerin başlıca ve en sık kullanılanlarından biri işe florasan bronzlaşma lambalarıdır. Bu lambalar insan cildine ultraviyole ışınlar yayar. Bronzlaşma amacı ile alınan bu ultraviyole ışınları neredeyse tüm ciltler için zararlıdır. Bu ışınların zararından en fazla etkilenenler ise kızıl saçlı, beyaz tenli insanlardır. Bu zararlı ışınların etkisini en aza indirmek için vücudun verdiği bazı tepkimeler vardır. Bu tepkimelerin dış görünüşe etkisi olacaktır. Bu etkiyi de çil olarak görmek mümkündür.

Çiller Nasıl Geçer
Yüzdeki Çillere Kesin Çözüm

Çiller Nasıl Geçer? Yüzdeki Çillere Kesin Çözüm

Yüz bölgesinde oluşan çillerini önlemek mümkündür. Düşük bir olasılık halinde de bulunsa yüz bölgesinde çil olmasını engelleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle çilleri çoğaltan dış etmenleri bulmak gerekir. Bunlar genel de güneş ışını ve bronzlaşmak için alınan ultraviyole ışınlarıdır. Öncelikle bu ışınlardan mümkünse uzak durulmalıdır. Güneş ışınından korunmak bronz ışıklardan korunmaya göre daha zordur. Bu yüzden ilk olarak yapılabilecek şey bronz ultraviyole ışınlarından uzak durmaktır. Bronz bir ten istenmesine rağmen bu isteğin başka yöntemler ile giderilebilir. Yapay bronz ışıklardan uzak durmanıza rağmen çiller çıkabilir.

Yüz bölgeniz de çil çıkmasını hala istemiyorsanız bir başka ışından daha uzak durmalısınız. Bu elbette ki gün içerisinde çok fazla maruz kalınan güneş ışınlarıdır. Güneş ışınlarından tamamen korunmanız mümkün değil. Bu yüzden en azından vücuda temas eden güneş ışığını en aza indirmelisiniz. Bunun için birçok koruma yöntemi bulunuyor.

Öncelikle elbette güneş ışınına en az maruz kalacağınız zamanlar da dışarı çıkmalısınız. Öğlen vakitlerinde dışarı çıkmak sizin için pek de uygun saatleri kapsamaz. Mümkünse akşam saatlerinde dışarı çıkmalısınız. Mümkün değilse de dışarı sabah ya da akşamüstü, ikindi olarak adlandırılan saat 15.00-16.00’dan sonra çıkmalısınız.

Bazı zamanlar da dışarıma çıkmanız gereken saatler öğlen vakitleri olabilir. Bu zamanlar da yine önermemekle beraber birkaç önlem alarak dışarı çıkmanız da yarar var. Örnek olarak ise koruma gücü en az 50 faktör güneş kremlerini kullanabilirsiniz. Dışarıda da olsanız gün içerisinde güneş kreminizi yenilemeniz gerekir. Güneş kremlerinizi sürmeniz tek başına hiçbir zaman yeterli değildir.

Bunun yanında hem gözlerinizi hem de suratınızı güneş ışığından koruyacak gözlükleriniz de olmalıdır. Son olarak da bir şapka ile yine hem suratınızı hem de başınızı güneşten koruyabilirsiniz. Tüm bu önlemleriniz bazen yeterli olmayabilir. Bunun sonucunda ise yüz bölgeniz de görmekten hoşlanmadığınız çiller oluşabilir. Oluşmuş çilleri yok etmek için ise elbette ki birkaç yöntem bulunur. Bunlar;

Dermatolog

Yüzdeki çillerden tamamen kurtulmak için evde yapılabilecek birçok yöntem bulunur. Bunun yanı sıra ilk tercih edilmesi gereken şey bir uzman yardımına başvurmaktır. Yüz bölgesinde bulunan çillerin kaynağının bulunması gerekir. Bu işlemi de en iyi ve en profesyonel şekilde yapacak olan bir doktordur. Doktor ve bölüm ile görüşülüp en uygun tedaviye başlanması çok daha uygun olacaktır.

Lazer Tedavisi

Çiller cildin epidermis adı verilen ana tabakasına yerleşirler. Bu tabakadan tamamen yok edilmesi için kazınması gerekebilir. Bu da lazer tedavisi ile mümkündür. Lazer tedavisi ile çil lekelerine neden olan hücreler çoğu zaman kalıcı olarak tahrip edilirler. Bu işlemi esnasında ciltte soyulma olmamasına dikkat edilir. Bu işlem sadece cildin üzerindeki çil lekelerinin yok edilmesine yardımcı olmaz. Aynı zamanda cildin çil olan bölgelerinde ki kırışıklıklarında yok edilmesini sağlar.

Kriyoterapi

Kriyoterapi cerrahi işlemlere gerek kalmadan birçok problemi yok eder. Bu özelliği ile de tıbbın birçok alanında kullanıma uygundur. Örnek olarak jinekoloji ve dermatoloji verilebilir. Tedavi edilmek istenen hasarlı bölgenin uzmanlar tarafından dondurularak tahribine kriyoterapi denir.

Kriyoterapi özel cihazlar kullanılarak uzmanlar aracılığı ile yapılır. Bu yöntem ile özel araçlar tarafından tahrip edilmek istenen hastalığın olduğu bölgeye sıvı azot uygulaması yapılır. Burada ki amaç ise dondurarak hasarı yok etmektir. Bölgede bulunan dokuya -190 dereceler gibi uçuk soğukluklarda ki sıvı azotun temas etmesi gerekir. Bu da oradaki dokuyu dondurur. Donma sonrasında hasarlı bölge iyileşme sürecine girer. Dermatologlar ise bunu genel anlamda yüz ve vücuttaki kusur olarak görülen lekeleri yok etmek için kullanırlar.

Hidrokinon

Bu işlemdeki asıl amaç vücudunuzda hali hazırda bulunan melanosit hücresinin sayısını azaltarak tedavi etmektir. Bu sayede vücuda renk veren melanini azaltarak cilt rengini beyazlatır. Bu tedavi melazma tedavisinde sık sık kullanılır. Fakat çil tedavisinde kullanımı diğer yöntemlere nazaran daha azdır.

Keçi Sütü

Keçi sütü evde kullanılan ve doğal bir yöntem olarak bilinir. Bu yöntemler arasındaki en popüler ürün olmaya adaydır. Cilt problemi dendiği an insanların aklına ilk gelen ürün olmuştur. Keçi sütünün cilde çok fazla faydası vardır. Fayda sağladığı cilt problemleri arasında lekeler de ilk sıraları alır. Keçi sütü doğal bir cilt temizliği yapmak için en faydalı besinlerden biri olarak bilinir. Besin olarak tüketmekten daha çok cilt temizliğinde kullanmakta fayda vardır. Bu da elbette ki sabunlar ile mümkündür. Hali hazırda kullandığınız cilt temizleme ürünü ile keçi sütlü sabunu değiştirmelisiniz. Bu size uzun vadede de cilt lekelerinizin yok olmasını sağlayacaktır.

Karahindiba

Karahindiba adıyla bilinen bitki geçmişten bu yana birçok problemin çözümü olmuştur. Cilt problemi için ise kendisinden daha çok yağını kullanmakta fayda vardır. Evde kendinizin yapabileceği yağ ile de problemlerinize çözüm bulabilirsiniz. Fakat eczane ya da aktarlardan alınabilecek yağların faydası daha fazla olacaktır. Birkaç bitkisel yağ ile karışım hazırlayıp cildinize sürerek lekelerin azalmasını sağlayabilirsiniz. Bu yağ karışımını haftada en fazla bir ya da iki kez sürebilirsiniz. Fakat uzun vadede bir sonuç alacağınızı unutmamanız gerekir.

Yaban Turp

Yaban turpunu kullanırken de yine kendini kullanmamalısınız. Yağının cildinize vereceği yarar çok daha fazladır. Yaban turpunun köklerinden buhar damıtma işlemi ile elde edilen yağının cilt tonunu açtığı bilinir. Bununla birçok maske hazırlayabilirsiniz. Bir örnek vermek gerekir ise;

Çeyrek su bardağı yoğurt, bir çay kaşığı yaban turpu yağı ve mümkünse un haline getirilmiş bir yemek kaşığı yulafı bir kasede karıştırın. Karışım homojen hala geldiğinde bir fırça yardımı ile suratınıza yedirin. Bu maskeyi suratınız da yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra bol ılık su yardımı ile temizleyin. Bu maskeyi haftada bir kez yapmanız lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Salatalık

Salatalık hem vücudun hem de cildin çok sevdiği bir besindir. Evde maske yapmayı sevenler içinde oldukça popüler bir ürün olmaya başlamıştır. Salatalık hiçbir özelliği olmasa bile verdiği serinlik nedeniyle sevilir. Salatalığın hem kendisi hem de rendeleme ile oluşacak suyu cildin neredeyse tüm problemlerine iyi gelir. Salatalığı direkt olarak dilim dilim ayırarak suratınıza uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra suyunu da kullanmanız mümkündür. Rendeleyerek elde ettiğiniz suyu bir pamuk yardımı ile suratınıza uygulayabilirsiniz. Bunun yanında cilde iyi gelen bir başka su olan yoğurt suyu ile de karıştırıp uygulama yapabilirsiniz. Bu da çok daha hızlı ve etkili bir verim almanızı sağlar.

Meyve Asitleri(Çilek, Frenk Üzümü)

Meyve asidinin cilde iyi geldiği bilinir. Cilt lekelerinin azalmasında ve yok edilmesinde oldukça büyük rol oynar. Fakat bu evde yapabileceğiniz bir yöntem değildir. Genelde peelinglerin içerisinde bulunur. Meyve asitli peelingler cilde parlaklık ve canlılık verir. Aynı zamanda cilt tonunu açar. Bu da lekelerin ve çillerin yok edilmesindeki rolünü gösterir.

Çillere İyi Gelen Şeyler Nelerdir
Çillere İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

Çillere İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

Çillere iyi gelen şeylere ayrıntılı olarak yukarıda değinilmiştir. Buna rağmen burada da kısaca bahsedilebilir. Çillere iyi gelen şeyler dermatolojik ve doğal yöntemler olarak ayrılır. Lazer tedavisi, kriyoterapi ve hidrokinon tedavileri örnek verilebilir. Bu tarz tedaviler dermatologlar ile karar verilen tedavi türleridir. Cildiniz ve sizin için en doğru tedavi şekline doktorunuz karar vermelidir. Bunun yanı sıra evde daha doğal yöntemler ile de çillerinize veda edebilirsiniz. Bunlar birtakım maske ve peeling başlığı altında toplanabilir. Keçi sütlü sabunlar ile cilt temizliği yaparak çil lekelerini azaltabilirsiniz. Ya da karahindiba gibi uçucu ve esans yağların birleşimini kullanabilirsiniz. Bunların yanında ise meyve asitlerinin bulunduğu peelingler ile de çillerinizin pigmentini azaltabilirsiniz.

Çillerin oluşumunda birçok faktör etkilidir. Lakin bunlardan en belirgin olanı genetik faktörlerdir. Genetiğiniz de kızıl saç ve beyaz ten geni var ise çil oluşumu oldukça olasıdır.  Bunun yanı sıra güneş ışınına ve bronz ışınlarına direkt temas etmek de çil oluşumuna zemin hazırlar.

Yüzdeki Çiller Neden Artar?

Yüz bölgesindeki çiller de güneş ışını gibi zararlı ışınları doğrudan almak ile artış yaşanır. Güneş ışınları cilde zarar verir. Vücudunuz da cildinize daha az zarar gelmesini sağlamaya çalışır. Bu durumda melanin hücresin de artış sağlaması ile oluşur. Bu vücudunuzun bir nevi koruma yöntemidir.

Çiller Kremle Geçer mi?

Yüz bölgesindeki çiller krem ile tamamen yok olmaya bilirler. Fakat leke giderici kremler ile oldukça azalırlar. Bu konuyla alakalı daha detaylı bilgiye web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Çiller Geçer mi?

Çiller birçok yöntem ile uzun vadede geçerler. Bu yöntemlere bloğumuzdaki ‘ Yüzdeki Çillerden Kurtulma Yolları’ başlıklı içerikten bu yöntemlere ulaşabilirsiniz.

Çiller Kaç Yaşında Kaybolur?

Bebeklikten beri var olan çiller ergenlik döneminde yok olabilirler. Bebeklerin doğdukları andan itibaren var olan bazı özellikleri vardır. Bu tarz özellikler gelişim gösterdikçe değişim sağlarlar. Bunun nedeni hormonsal değişimlerdir. Fakat sonradan oluşan çiller kendiliğinden yok olmazlar.

Çil Çıkmaması İçin Ne Yapılmalı?

Güneş ışınına direkt maruz kalınmamalıdır. Keza bronzlaşmak için kullanılan yapay ultraviyole ışınlarından da uzak durulmalıdır. Suratınıza direkt olarak gelen ışınlar size zarar verecektir. Bu ışınları önlemek amacı ile güneş kremi kullanımı gerekir. Güneş kremlerinin yanında gözlük ve şapka kullanımı da sizi çil oluşumundan kurtarır. 

Çiller Neden Çıkar?

Çillerin oluşumunda birçok faktör etkilidir. Lakin bunlardan en belirgin olanı genetik faktörlerdir. Genetiğiniz de kızıl saç ve beyaz ten geni var ise çil oluşumu oldukça olasıdır.  Bunun yanı sıra güneş ışınına ve bronz ışınlarına direkt temas etmek de çil oluşumuna zemin hazırlar

Yüzdeki Çillere Hangi Krem İyi Gelir?

Leke çıkarıcı kremler bu konuda doğru adrestir. Leke giderici kremler cilt beyazlaması sağlar. Bunların yanı sıra yüksek faktörlü güneş kremleri kullanımı da cilt koruması sağlar. Bu tarz kremler hem cilt problemlerinin çözülmesini sağlar. Hem de çil gibi leke problemlerinin onarımını sağlar.

Çiller Kaç Seansta Biter?

Çillerin tamamen yok olabilmesi için uzun bir süre gereklidir. Hangi yönteminde uygulandığı oldukça önemli bir etkendir. Bunun yanı sıra kaç seansın yeterli olduğunu söylemek için birçok faktöre bakılması gerekir. Bu değişimlere göre kaç seansta biteceğini bilmek mümkündür. Bunu duruma da ancak uzmanlar karar verebilir. Bu sebep ile direkt olarak bir seans sayısı vermek pek doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu durum için bir merkez ile ve uzman ile görüşmek gerekir

Çillere Hangi Bölüm Bakar?

Eğer çil problemi yaşıyorsanız bir dermatolog ile görüşmeniz daha doğru bir yöntemdir. Çil problemi bir cilt sorunudur. Cilt sorunları ile karşılaşıldığında ilk yapılacak şey bir uzmanına görülmesidir. Uzmanlar tarafından bir takım çözümler sunulacaktır. Uzmanlar cilt probleminizin durumuna göre size en uygun tedaviyi sağlayacaktır.

Çillere Hangi Yağ İyi Gelir?

Birçok yağın cilt lekesi olarak bilinen çillere iyi geldiği bilinir. Fakat asıl önemli olan bu yağları birleştirdiğiniz temel olan yağdır. Temel olarak argan ya da Hindistan cevizi yağı, karahindiba yağı, gül yağı, limon yağı ve ıtır yağının da çillere iyi geldiği bilinir. Temel yağlar ile bu tarz yağları karıştırarak yapacağınız karışımlar çilleri yok etmeye yardımcı olacaktır.

Yüzdeki Çil Lekesi Nasıl Geçer?

Bunun için birçok yöntem vardır. Bunlar genelde tıbbi yöntemlerdir. Lazer tedavisi, dondurma tedavisi ve hidrokinin gibi yöntemler vardır. Bu yöntemler uzman merkezler tarafından sağlanır. Bu yöntemlerin yanında ise evde doğal yöntemler ile hazırlanacak bazı maskeler vardır. Bu maskeler ile birlikte çillerin pigmentini oldukça azaltıp yok edebilirsiniz. Bunların yanı sıra bazı yağ karışımları yapılabilir. Argan yağını temel alarak üzerine yağlar ekleyebilirsiniz.

Web sitemizdeki bu yazıda, yüzdeki çillerden kurtulmanın yollarından sizlere bahsettik. Daha fazla çözüm videosu için, web sitemizi ve cilt bakım kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.