Silverdin Krem Yüz İçin Kullanılır Mı?

Silverdin Krem Yüz İçin Kullanılır Mı?
Silverdin Krem Yüz İçin Kullanılır Mı?

 Silverdin krem, reçeteli ya da reçetesiz şekilde eczanelerden temin edilebilen bir kremdir. Yara ve yanıkların tedavisinde kullanılır. İltihaplanma oluşmasını önler. Hekimlerin yara ve yanıklarda en çok önerdiği kremdir. Yara ve yanıklarda bakterilerin oluşmasını önleyerek iltihaplanmanın önüne geçer. Varsa iltihabı kurutur, var olan bakterileri öldürür. Yüz bölgesinde kullanılmak isteniyorsa hekiminize danışmalısınız.

Silverdin Yüze Sürülür Mü?

 Silverdin krem, göz ve göz çevresine uygulanması önerilmez. Açık yara ya da yanıklarda, bu yanıklara güneş yanıkları da dahil, cilt yüzeyini iyileştirmek için kullanılır. Eğer bu tür sorunlar yüz bölgesindeyse hekiminiz tarafından yönlendirilmedikçe bu kremi göz ve göz çevresine kullanmayınız.

Yüzüne Silverdin Kullananlar Ne Diyor?

 Silverdin krem, iz bırakıcı ya da yanık konusunda gelen hastalara hekimler tarafından yazılan ilk kremdir. Hem fiyatı bakımından hem de işe yararlığı bakımından kalitelidir. Fiyat performans ürünü olduğunu söyleyebiliriz.  Güneş yanıklarında çok etkili bulunan bir kremdir. Kullanıcılar tarafından reçetesiz olarak da çokta tercih edilir. Silverdin krem kullanıcılarının yorumları %95 oranında olumlu yöndedir. Olumsuz yöndeki yorumlar da güneşe karşı cildi hassaslaştırdığı yönünde ya da ciltte kararmaya neden olduğu yönündedir. Bu sorunların sebebi de bilinçsiz kullanımdır. Silverdin krem kullanıldığında mutlaka güneş koruyucu da kullanılmalıdır.

SİLVERDİN KREM

Silverdin Ne İçin Kullanılır?

 Silverdin krem güneş yanıklarında, normal yanıklarda ve iltihaplı derecesi yüksek olan yanıklarda kullanılır. Ciltteki ağır yanıkları ve iltihaplı yanıkları onarır. İltihaplı sivilcelerde yeni oluşmaya başladıklarında kurutucu olarak da kullanılır. Dövme yaptıran kişiler dövme yapılan bölgede enfeksiyon riskini düşürmek için Silverdin krem kullanır. Dövme yapılan bölgeye günde 1 kez olacak şekilde ince bir tabaka halinde uygulanması önerilir. Yatalak hastalarda çıkan yatmaya bağlı oluşan yaralarda sıkça kullanılmaktadır.

 İkinci ve üçüncü derece yanıklara uygulandığında kızarıklığı ve acıyı dindirir. Bu tür yanıklarda enfeksiyona neden olabilecek bakterilerin üremesine engel olmak için kullanılır.

Silverdin Krem Hangi Durumlarda Kullanılmaz?

 Silverdin krem, hamilelerde kullanılmaz. İki aydan küçük bebeklerde ve emziren annelerde de kullanılmaz. Silverdin krem güneş lekelerinde çözücü bir etki yaratmaz yani cilt bakımında kullanılmaz. Bebeklerin pişik olması durumunda pişik için kullanılması önerilmez. Yara ve yanık izlerinin sonradan geçirilmesi için kullanılmaz çünkü Silverdin krem iz geçirici bir krem değildir.

Silverdin Yan Etkileri Nelerdir?

 Silverdin krem içerdiğindeki bazı maddelerden dolayı yan etkilere sebep olabilir. Doktor tarafından yazılmış bir reçeteyle almanız ve kutusundaki prospektüsünü okumanız önerilir. Silverdin krem içerisinde setil alkol bulundurur. Setil alkol cilt yüzeyinde reaksiyonlara sebep olabilir. Silverdin krem içerdiği maddelerce alerjik reaksiyonlara neden olabilir. İçeriğindeki metil paraben alerjen bir maddedir. İçeriğinde bulunan propilen glikol ciltte tahrişe sebebiyet verebilir. Silverdin krem uygulandığı bölgede kaşıntıya, egzamaya ya da sürüldüğü yerlerde zamanla döküntülere neden olabilir.

 Silverdin kremin seyrek görülen yan etkileri; eğer kişide aşırı alerjik reaksiyonlar gözlemleniyorsa, yanma hissi, içi dolu kabarcıklar, iştah kaybı, susuzluk çekme, kusma, deride renk değişikliği, eritema ve böbrek iltihabı görülebilir. Çok seyrek olarak; kan hücrelerinde ciddi azalma, gümüş zehirlenmesi, ateş nöbeti, dehidrogenez anemisi, hemolitik anemi, su elektrolit dengesizliği, ağızda gümüş birikmesi, kalın bağırsak büyümesi, karaciğer iltihabı, yaraların düzelmemesi, mantar enfeksiyonu, ciltte ve gözde kan oturması görülüyorsa kremi kullanmayı hemen bırakın ve doktorunuza başvurmalısınız.

Silverdin Sivilceye İyi Gelir Mi?

  Silverdin krem yeni oluşmaya başlamış iltihaplı sivilcelere kullanılabilir. Ancak Silverdin krem cilt bakımında kullanılmamalıdır. Sivilceler için üretilmiş kremler kullanılmadır. Silverdin krem yanık ve yaraların tedavisinde kullanıldığından sivilcelerin tedavisinde kullanılması önerilmez. Yüz bölgesinde sivilcelere uygulanmadan önce mutlaka doktora danışmalısınız.

Silverdin Sivilce İzlerine İyi Gelir Mi?

 Silverdin krem, içeriği bakımından leke geçirici bir madde bulundurmaz. Yara ve yanıklarda iltihap önleyici ve giderici olarak kullanılır. Güneş yanıklarının ve aşırı ısı sebebiyle oluşmuş yanıkların tedavisinde kullanılır. Silverdin kremin iz geçirmeye yönelik bir amacı yoktur.

Silverdin Cilt Beyazlatma

 Silverdin krem, içeriğinde gümüş sülfadiazin ve likit parafin, propilen glikol, monostereat, polisorbat60 bulundurur. Bu içeriklerden hiçbiri beyazlatıcı özellik göstermez. İçerdiği gümüş sülfadiazin maddesinin zamanla ciltte kararmalara yol açtığı söylenir. Silverdin kremin başlıca kullanılma amacı yaraların yanıkların tedavisidir. Ancak onarıcı özellikte olan bu krem yeni doku oluşumu sırasında sağlıklı cilt oluşmasını sağladığından cilt sağlıklı renk kazanır. Bu sebepten eskiden var olan kararmaları iyileştiriyor yanılgısına sebep olabilir. Yanlış bilinenin aksine Silverdin krem cildi beyazlatmaz.

Silverdin Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

 Silverdin krem yara ve yanıklarda cilt üstünde bakteri üretimine engel olarak iltihaplanmayı önler. Silverdin krem, yanıkların tedavisinde kullanıldığından güneş yanıklarında da sıkça tavsiye edilen ve kullanılan bir ilaçtır. Üçüncü derece yanıklara kadar kullanılabilir.

 Güneş yanığı üzerine uygulandığında acıyı hafifletir ve yanma hissini alır. Güneş yanıklarında sonradan iz kalmasına engel olur. Yanık cilt yüzeyinde bakterilerin büyümesine engel olur. Yanık üzerinde soğuk duş etkisi yaratır.

Silverdin cilde iyi gelir mi?

 Ciltteki yara ve yanıkları iyileştirerek cildi eski rengine getirir. Yara ve yanıkların iltihaplanmasını ve iz bırakmasına engel olur.

Silverdin cildi karartır mı?

Silverdin içeriğinde cildi beyazlatmaya yarayan bir içerik bulundurmaz. Bazı kullanıcılar tarafından içindeki gümüşten dolayı cildi kararttığı da söylenmektedir.

Silverdin sürekli sürülür mü?

Yaralar iyileşene kadar yaraların ve üzerine sürülür.

Silverdin güneş lekesi yapar mı?

Silverdin krem cildi tek başına güneşten korumaz. Silverdin krem kullandıktan sonra güney koruyucu kullanılmazsa güneş lekesine sebep olur. Silverdin krem uygulanılan bölge güneşten ve ultraviyole ışınlarından korunmalıdır.

Hametan krem mi Silverdin mi?

Hametan cildi nemlendirmek için kullanılırken Silverdin krem yanıklarda ve yaralarda iltihaplanmayı ve iz kalmasını önlemek amacıyla kullanılır.

Silverdin nemlendirici olarak kullanılır mı?

Silverdin krem içeriğinde nemlendirme etkisi bulunan bir içerik içermez.

Silverdin krem günde kaç kez kullanılır?

Yaralı veya yanık bölge temizlendikten sonra günde 1-2 kez bu bölgelere uygulanmasında bir sakınca yoktur.

Silverdin kalktı mı?

Silverdin krem hala satışta olup reçeteli veya reçetesiz şekilde temin edilebilir durumdadır.

Silverdin kaç TL 2022?

Silverdin krem reçeteli olarak satıldığında bir kısmı devlet tarafından ödenir. 9 TL- 13 TL arasında satılmaktadır.

Silverdin sürüp güneşe çıkılır mı?

Silverdin krem içeriğinde gümüş sülfadiazin ve likit parafin, propilen glikol, monostereat, polisorbat60 bulundurur. Bu sebeple güneşe karşı hassasiyet yaratabilir. Silverdin krem kullanıldığında mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır.

Silverdin göz kapağına sürülür mü?

Silverdin göze, göz çevresine ya da göz kapağına sürülmez.

Silverdin antibiyotik mi?

Silverdin kremin içeriğindeki gümüş sülfadiazin, sülfa antibiyotikleri olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir. Bu içerik, yaralarda oluşabilecek ve yarayı enfekte edebilecek bakterilerin büyümesine engel olur.