Medikal Cilt Bakım Sıralaması

Medikal Cilt Bakım Sıralaması
Medikal Cilt Bakım Sıralaması

Medikal cilt bakım sıralaması, cilt bakımı sağlıklı bir cilt için en önemli ihtiyaçtır. Günlük cilt bakımı, yağlar, hava kirliliği, makyaj, dış etkenler vb. Bu etkiyi ortadan kaldırmak için yeterli olmayabilir. Dermo kozmetik ürünlerle yapılan medikal cilt bakımı ile profesyonel cilt bakımı kullanarak daha sağlıklı ve canlı bir cilde kavuşabilirsiniz. İyileştirici cilt bakım adımları ile cildinizi adım adım temizleyebilir ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Medikal cilt bakım sıralaması, cilt bakımı için cilt uzmanlarımız cildi analiz eder. Bir kişinin cildinin ihtiyaçları belirlendikten sonra cilt bakımı başlar. Medikal cilt bakımının ilk adımında gözenekleriniz önce yağ, makyaj kalıntısı ve kirden arındırılır. Cilt yüzeyindeki ölü deri ve gözle görülmeyen daha küçük kalıntılar temizlendikten sonra cilt altındaki taze cilde saç kremi sürülür. Sonrasında buhar tedavisi yöntemi gözenekleri açarak cildi yumuşatır ve gözenekleri genişletir.

Buhar tedavisi yöntemi, yüzde iz bırakmadan gözeneklerin rahat açılmasını sağlar. Kişinin yüzündeki siyah noktalar, yağlı lekeler ve beyaz lekeler ciltten arındırılarak cildin daha pürüzsüz hale gelmesi sağlanır. Daha sonra cildi dezenfekte etmek için yüze yüksek frekans (yüksek frekans) uygulanır; bu teknik önlem olarak olası sivilcelerin kurumasına ve ciltte olabilecek tüm negatif kalıntıların tamamen yok edilmesine yardımcı olur.

Medikal cilt bakım sıralaması, medikal cilt bakımında cilde presleme sonrası kişinin cilt problemlerine göre nemlendirici krem ve maske seçimi yapılır. İlaçlı cilt bakımı, kuru, yağlı, yaşlanan veya akneye meyilli cilde hedefe yönelik bir ilaçlı maske ve nemlendirici uygulanarak tamamlanır. Son olarak unutulmaması gereken en önemli adım, kan dolaşımını uyaran bir mini masaj ve akşamları bile cildi güneş ışınlarının veya spot ışıklarının olumsuz etkilerine karşı koruyan güneş kremidir. Düzenli olarak kullanılan cilt bakım ürünleri cilde temizlik, parlaklık ve dolgunluk kazandırır.

Medikal Cilt Bakım Sıralaması
Kaynak: istockphoto

Medikal Cilt Bakımının Aşamaları Nelerdir?

Medikal cilt bakım sıralaması,medikal cilt bakımının aşamaları iki kısımdan oluşur. Birinci kısım analiz, ikinci kısım ise uygulamadır.

 Analiz bölümü:

  • Cilt analizi yapılır
  • Derinin dokusu belirlenir (kuru, yağlı vb.)
  • Cildin ihtiyacını karşılayan ürünler belirlenir
  • Gerekirse, birleştirilmiş uygulamalar atanır

Medikal cilt bakım sıralamasıUygulama aşaması:

  • Kir, makyaj vb. cilt tipine uygun bir temizleyici ile temizlenebilir
  • Tonik temizlenmiş cilde uygulanır
  • Eksfoliyasyon işlemi cildi ölü hücrelerden temizler
  • Cildin daha kolay ve daha iyi temizlenmesi için buhar tedavisi uygulanır ve gözenekler açılır
  • Ardından ciltte siyah noktalar, yağ bezleri vb. kaldırıldı
  • Radyo frekansı ve tonik ile açılan gözenekler sıkılaştırılır ve onarılır
  • Uygulamanın etkisini artıran ve kalıcı hale getiren özel bir maske uygulanır
  • Maske belirli bir süre sonra çıkarılıyor.
  • Masaj cilde uygun serumlar, nemlendiriciler ve merhemler ile yapılır.
  • Güneş kremi sürülmesi ile süreç sona erer.
Medikal Cilt Bakımı Kaç Seanstır?

Medikal cilt bakımı e21 günde aralıklarla ayda bir kez yaptırmanız önerilir. Çünkü zamanla ciltte makyaj, kir, toz, dış etkenler vb. birikir. Günlük cilt bakımı, derinlemesine temizlik için mutlaka yeterli değildir. Bu nedenle medikal cilt bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Ancak cilt durumuna, yaşa vb. Cilt bakım uzmanınız değişkenlere bağlı olarak doğru kararı verecektir.

Medikal Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Medikal cilt bakımının faydaları şunlardır:

  • Cildi derinlemesine temizler
  • Cildi ölü hücrelerden temizler
  • Cildi eski haline getirir
  • Kan dolaşımını düzenleyerek cildin elastikiyetini artırır
  • Akne, akne ve benzeri kirlilikleri önler  
  • Yaşlanmanın etkilerini yavaşlatır
  • Cildin sağlıklı ve canlı olmasına yardımcı olabilir.

Cildi derinlemesine temizleyerek ve gerekli besinleri sağlayarak cildi onarır. Medikal cilt bakımı kan dolaşımını hızlandırır, dolayısıyla cilt altındaki hücrelerin yenilenmesi için en çok ihtiyacımız olan kolajen üretimini hızlandırır.

Sığ ince çizgiler ve kırışıklıklar tedavi ile giderilir. Tedaviden sonra cilt daha elastik ve parlak hale gelir. Düzenli medikal cilt bakımı cildin siyah noktalardan, yağdan ve kirden arındırılmasını sağlar. Cildin kırışmasını ve yaşlanmasını engeller.  Cilt tonu dengelenir ve sebum ve nem oranı dengelenir. Cildin yağlılığı kontrol altına alınarak akne veya sivilce oluşumunun önüne geçilir. Ciltteki akne sorunu tedavi edilir.

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Cilt sağlığının sağlanması için birkaç ayda bir düzenli aralıklarla profesyonel cilt bakımı önerilir. Bazı durumlarda bakım aralıkları uzatılabilir. Örneğin; Leke veya sivilce gibi cilt problemlerinde 1-2 haftada bir cilt bakımına başlanır ve istenilen etki elde edildiğinde bakım aralığı yavaş yavaş açılır.

Cilt Bakımı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gününde cildin yıkanması veya uygulanması gerekli değildir. İşlem sırasında cilt ölü tabakadan peeling ajanları ile temizlendiğinden, cildin iyi nemlendirilmesi ve birkaç gün sonra güneşten korunması gerekir. Mümkünse cilt temasından kaçınılmalı ve makyajdan kaçınılmalıdır.

Medikal Cilt Bakımını Kimler Alabilir?

Medikal cilt bakımı genç yaştan itibaren her yaşta kadın ve erkek hastaya uygulanabilmektedir. Ergenlik yıllarından itibaren yağ bezleri aktif olarak çalışmaya başlar. Bunun sonucunda sivilce, gözenek ve siyah nokta gibi cilt sorunları ortaya çıkar. Bu nedenle, gerekirse 18 yaşından küçük çocuklara ebeveyn eşliğinde tıbbi cilt bakımı da yapılabilmektedir.